
တစ္ခ်ိန္တစ္ခါတုန္းက သေဘာၤသီးစားခ်င္ရင္ သူ႔ရာသီခ်ိန္ကိုေစာင့္ေနခဲ့ရေပမဲ့ ယခုအခ်ိန္မွာေတာ့ သေဘာၤသီးကို ဘယ္ရာသီအခ်ိန္ခါမဆို အလြယ္တကူဝယ္ယူလိုု႔ရေနပါၿပီ။ သေဘာၤသီးရဲ႕ ေတာက္ပေသာအေရာင္အဆင္းနဲ႔ ႏူးညံ့ၿပီးခ်ိဳၿမိန္ေသာ အရသာေတြေၾကာင့္ လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ အသီးျဖစ္ေနတာ ဆန္းမယ္မထင္ပါဘူး။ သေဘာၤသီးမႀကိဳက္သူမ်ားအေနနဲ႔လည္း သေဘာၤသီးရဲ႕ က်န္းမာေရးအေထာက္အကူျပဳပံုကို သိရွိသြားရင္ စားျဖစ္သြားမယ္ ထင္ပါတယ္။
(၁)အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၂)ေသြးေၾကာမ်ား မာၾကြပ္ျခင္းကို ျဖစ္ေစေသာ ေသြးထဲမွ အဆီဓာတ္ကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
(၃)ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေနသူမ်ားအတြက္လည္း စားသံုးေပးဖို႔သင့္ေလ်ာ္ပါတယ္။
(၄)ကိုယ္ခႏၶာ ခုခံအားစနစ္ကို ျမွင့္တင္ေပးတယ္။
(၅)အရသာခ်ိဳေသာ္ျငား သၾကားဓာတ္ပါဝင္မႈ နည္းၿပီး ဗီတာမင္ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္မ်ားလည္း စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
(၆)မ်က္စိက်န္းမာေရးကို ထိန္းသိမ္းေပးပါတယ္။
(၇)အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကို ကာကြယ္ၿပီး ႏုပ်ိဳက်န္းမာေစတယ္။
(၈)ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာနဲ႔ အူမႀကီးကင္ဆာ ပ်ံ႕ပြားမႈကို တားဆီးထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၉)အမ်ိဳးသမီးမ်ား ဓမၼတာလာစဥ္ စားသံုးေပးရင္ နာက်င္ကိုက္ခဲျခင္းကုိ သက္သာေစပါတယ္။
(၁၀)စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလ်ာ့ခ်ေပးတယ္။
(၁၁)အဆစ္ေရာင္ျခင္း/အဆစ္ေရာင္ေရာဂါကို ခုခံကာကြယ္ေပးပါတယ္။
ခမ္းမူး (ေရႊအင္းေလး)
ref:lifehack
www.khunnaymedia.com
0 comments:
Post a Comment
လူငယ္စာေပ ၊ သုတ ၊ ရသ ၊ နည္းပညာ ၊ ဟာသ ၊ ထူးဆန္းေထြလာ သတင္းမ်ာကုိ
စုံလင္ေအာင္ ႀကဳိးစားတင္ဆက္ေပးသြားပါမယ္ ။